بازی Devil may cry5

10
امتیاز Steam

بازی در یک نگاه:

زمانی‌که در نمایشگاه E3 2018، کپکام پنجمین نسخه از Devil May Cry را معرفی کرد، آرزوی بسیاری از گیمرهای سبک اند اسلش را به واقعیت تبدیل کرد. هیدئاکی ایتسونو کارگردان و خالق Devil May Cry مجدد به تیم ساخت بازگشته است تا این بازی را به دوران باشکوه گذشته‌ی خود تبدیل کند. جایی که گیمرها ساعت‌ها با دانته به نابودی اهریمن‌ها پرداخته و نه‌تنها از روند بازی خسته نمی‌شدند، بلکه بارها به تجربه‌ی مجدد آن می‌‌پرداختند.

اولین نکته‌ای که در ورود اولیه به محیط بازی خودنمایی می‌کند، گزینه‌‌ی روایت تاریخچه‌ی سری Devil May Cry است. این موضوع از دو جهت بسیار قابل‌توجه است؛ در وهله‌ی اول کپکام با تعبیه‌ی این بخش سعی بر ارایه‌ی تجربه‌‌ای جذاب Devil May Cry 5 برای تمامی گیمر‌ها چه آن دسته‌ای که موفق به تجربه‌ی نسخه‌های پیشین نشده‌اند، دارد تا پیش از ورود به بازی با شخصیت‌ها و گذشته‌ی هر یک آشنا شوند. اما نکته‌ی قابل تامل دیگر که با دیدن این بخش به ذهن خطور می‌کند، داستان کاملا وابسته‌ی Devil May Cry 5 به نسخه‌های پیشین خود است تا کپکام بدین ترتیب یادآوری مختصری از اتفاقات رخ‌داده‌ی پیشین این بازی ارایه دهد. به محض ورود به بازی، سناریو دوم قوت می‌گیرد و درکنار حضور شخصیت‌های قدیمی، سرنخ‌های زیادی از اتفاقات گذشته مشاهده می‌شود. 

نویسنده‌های Devil May Cry 5 در حدی استادانه سناریو‌ی بازی را نوشته‌اند که در نیمه‌ی ابتدایی آن هزاران سؤال در ذهن گیمر‌ها ایجاد خواهد شد و در بخش پایانی، نه‌تنها به تمامی این سوالات پاسخ داده می‌شود، بلکه تمام نکات مبهم موجود از نسخه‌های پیشین بازی نیز جواب خود را دریافت می‌کنند. این موضوع به‌حدی خوب و کامل انجام می‌گیرد که گویی داستان Devil May Cry 5 سال‌ها پیش و حین ساخت نسخه‌‌ی اول این بازی نوشته شده است.

اما جدا از کیفیت و روند داستان Devil May Cry 5، موردی که این بازی را در این بخش ممتاز می‌کند، روایت فوق‌العاده‌ی داستان است. جایی که اکنون روایت به‌صورت غیرخطی و درکنار فلش‌بک‌های متعدد انجام می‌شود. روایت جداگانه‌ی داستان از نگاه شخصیت‌های مختلف باعث می‌شود تا هیچ‌گاه از روند پیشرفت بازی خسته نشوید و همواره با شوق و علاقه‌‌ی زیاد نظاره‌گر اتفاقات در حال رخ دادن باشید. ایتسونو با این ترفند پیچ و‌ خم‌های داستانی رو تا جای ممکن افزایش داده تا در بخش‌های پایانی بازی و حین مواجهه با پاسخ نکات مبهم موجود، هیجان فوق‌العاده‌ای به گیمر‌های تزریق شود که یا کاملا مات و مبهوت به نمایشگر خیره خواهند ماند، یا از شدت هیجان از جای خود بلند شده و فریاد خواهند زد.

کپکام پس از معرفی بازی از تغییر موتور گرافیکی آن و استفاده از نمونه‌ی جدید و بهینه‌ی شده‌‌ای خبر داد که پیش‌تر در بازسازی Resident Evil 2 نیز به کار گرفته شده بود. این موتور گرافیکی در Devil May Cry 5 به خوبی از عهده‌ی وظایف خود برآمد. طراحی و ساخت محیط‌های بازی به خوبی انجام شده و حس ترس و ناامیدی را در بهترین حالت به گیمرها منتقل می‌کند. کپکام همچنین با این موتور گرافیکی جدید موفق به دست یافتن به نرخ ۶۰ فریم بر ثانیه شده است تا تجربه‌ی بازی در این بخی نیز کاملا لذت‌بخش‌ باشد. 

تنوع طراحی مراحل Devil May Cry 5 نیز در سطح بسیار خوبی قرار دارد؛ از کوچه‌ و خیابان‌های Red Grave‌ گرفته تا پایین‌‌ترین طبقات درخت Qliphoth، همگی یادآور آخرالزمان و جهنم هستند و حضور اهریمن‌ها را در هر گوشه‌‌و‌کناری به گیمرها یادآوری می‌کنند.

پس از عرضه‌ی چهارمین نسخه از سری Devil May Cry، کپکام هدف از وجود دو شخصیت قابل بازی را تنوع در گیم‌پلی و خط داستانی عنوان کرد تا از روند خسته‌کننده‌ شدن قهرمان بازی (دانته) جلوگیری کنند. حال در  Devil May Cry 5، کپکام سه شخصیت قابل بازی را معرفی کرده است و با روایت داستان از دید هر یک،تجربه‌ی جذابی را به ارمغان آورده است. روند معرفی و توصیف هر یک از شخصیت‌ها حتی با وجود حضور آن‌ها در نسخه‌های پیشین، نیز با فلش‌بک‌های متعدد به خوبی صورت پذیرفته است. تا حدی که در بخش‌های انتهایی بازی و پس از آشنایی کامل با هریک می‌توانید تا حدودی طرز تفکر و حرکت بعدی آن‌ها را پیش‌بینی کنید.